AS Võru Vesi pressiteade: Võru linnas uuendatakse Pikk tn kanalisatsioonitorustik ja teekatend

 

 

 

Eesti EL välispiiri programm 2014-2020 Korraldusasutus on teinud otsuse rahastada Võru linnas Pikk tn ühiskanalisatsioonitorustike rekonstrueerimist koos tänava teekatte uuendamisega. Tööde abikõlbulikkuse periood on 01.07.–31.12.2023. Tööde mahuks on Pikal tänaval ca 1100 m kanalisatsioonitorustike uuendamine ja asfaltkatte vahetamine lõigul Jaama tn kuni Luha tn. Projekti eelarve on kokku 693 971,28 eurot, millest toetusraha 299 991,39 eurot tagatakse Eesti EL välispiiri programm ning ülejäänud summa 393 979,89 eurot finantseerivad AS Võru Vesi ja projekti partnerina osalev Võru Linnavalitsus, kes panustab teekatte uuendamisse.

Projekti põhieesmärk on parandada Võru linna ühiskanalisatsiooni kvaliteeti, rekonstrueerides torud probleemsel lõigul Pikal tänaval. Uute torude ehitamine võimaldab vähendada lekkeid, millega välditakse potentsiaalset ohtu põhjaveele. Samuti aitab torustike rekonstrueerimine parandada teenuse kvaliteeti ja ressursitõhusust.

Selle projekti täiendav laiem eesmärk on keskkonnateadlikkuse suurendamine ühisveevärgi ja
-kanalisatsiooni taristu parendamisel Võru linnas. Selleks toimub reoveekäitlusspetsialistide kohtumine igapäevaselt töös vajaminevate teadmiste vahetamise eesmärgil ning korraldatakse gümnasistidele teabepäev.

Peamised sihtrühmad, kes sellest projektist kasu saavad, on Võru linna ühiskanalisatsiooniteenuse lõppkasutajad.

Projekti ER203 „Reconstruction of wastewater pipes in Võru town“ (Võru linnas reoveekanalisatsioonitorustike rekonstrueerimine) kaasrahastab Euroopa Liit Euroopa naabrusinstrumendi raames.

AS Võru Vesi on Võrumaal ja Põlvamaal viies omavalitsuses tegutsev vee-ettevõte, kes osutab veeteenuseid kokku 52-s tegevuspiirkonnas.