Võru Vesi AS pressiteade: AS-l Võru Vesi valmis seitsmes päikesepark

 

AS Võru Vesi alustas päikeseparkide rajamist ja taastuvenergia tootmist 2020. aastal, mil valmisid neli päikeseparki. Järgnevatel aastatel lisandus veel kaks päikeseparki. Käesoleval aastal valmib Võru linna reovee peapumpla juurde päikesepark võimsusega 20 kW, mis on varustatud 15 kWh salvestusseadmetega. Pargi kogumaksumuseks on 23 790 eurot ning ehitust rahastab 30% ulatuses Euroopa Liidu taasterahastu NextGenerationEU vahenditest Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus.

Rajades päikeseparke, arvestab AS Võru Vesi, et vähemalt 70-80% igatunnisest maksimaalsest energia tootmisest kasutatakse enda tarbeks. AS Võru Vesi juhatuse liikme Juri Gotmansi arvates tagavad hästi kavandatud päikesepargi suurused investeeringu lühema tasuvusaja ning lisaks suureneb ka rajatiste autonoomsus, toimub energia ja keskkonna hoid.

Ettevõte plaanib jätkata päikeseparkide rajamist, üks kuni kaks parki aastas võimsusega 10–15 kW. AS-ile Võru Vesi kuuluvate parkide koguvõimsus on 225 kW, mis moodustab 11% ettevõtte kogu elektrienergia tarbimisest.

AS Võru Vesi pühendumus taastuvenergia kasutuselevõtule kinnitab ettevõtte jätkusuutlikkust ja vastutustundlikkust keskkonna hoidmisel.

AS Võru Vesi